неделя, 6 май 2012 г.

Агнешка дроб-сърма


Рецептата за тази дроб-сърма е от тефтера ми, сигурна съм, че всяка домакиня я знае, като може би разликата е в подправките.

Продукти:
1/2 агнешки комплект за дроб сърма / сърце, бъбрек, дроб - бял и черен, чревца, шкембе/. Използвам 1/2 комплект, защото от другата полувина правя супа:).
1 ч.ч. ориз
4 ч.ч. течност - може да е в съотношение 2 ч.ч. бульон от варенето и 2 ч.ч. зеленчуков бульон
зелен лук
подправки: пресни джоджен и магданоз
червен пипер
черен пипер

заливка:
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
3 с.л. брашно
щипка сода за хляб


Приготвяне:

Сварете дреболийките във вода с малко сол. Аз варя всичките заедно наведнъж. Нарежете ги на дребно.



Нарежете зеления лук на дребно и го запържете в олио за кратко, да омекне.
Добавете ориза и пържете до стъкловидност на зрънцата.
Добавете дреболийките и подправките и пържете още няколко минутки.


Добавете горещата течност, разбъркайте и изсипете в тавичка. Тавата не се маже с олио.
Изпечете в предварително загрята фурна на около 190 градуса, до готовност. Горе-долу, докато ориза поеме течността.

Разбийте продуктите за заливката с вилица и ги излейте върху ориза с дреболийките.


Сложете отново във фурната на 190 градуса, да се запече.


Нарежете на правоъгълни парчета и сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар