вторник, 31 януари 2017 г.

Телешко задушено със зеленчуци


Това е класическа рецепта за телешко задушено, но обогатена със зеленчуци и новата подправка на Маги. Може да се приготви и с друг вид месо, правила съм със заешко и свинско. Може да се приготви и само с морков и чесън.


Продукти:
300 гр телешко месо (шол)
200 гр кралски печурки(или др. гъби)
1 глава лук
1 корен пащърнак
1 морков
резен целина
стрък праз
2-3 скилидки чесън
2 с.л. кетчуп
2 с.л. Маги подправката
1 с.л. Маги уни сос
100 мл вино( бяло или червено)
100 мл вода
50 мл олио


Приготвяне:
Месото се нарязва на късчета. Морковите и пащърнака се остъргват. Гъбите се режат на филийки, лукът на полумесеци, а останалите зеленчуци се режат на дребно. Всички продукти за ястието се разбъркват добре в тенджера. Затварят се с капак и се оставят на котлон да се задушават за около 2 часа. В началото температурата е висока, докато ястието започне да се вари, след което се оставя на ниска температура. По време на готвенето ако е необходимо се долива по малко вода, целта е да се задушава, не да се вари.



2 коментара:

  1. Кате,
    чудесно телешко задушено с гъби и зеленчуци.Много вкусно и богато зимно ястие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Непременно ще направя, Кате, усетих аромата!

    ОтговорИзтриване